Skötselråd

Du tjänar på att vara rädd om dina trädgårdsmöbler och sköta dem väl.
Här kommer några goda råd för att dina möbler ska hålla sig hela och vackra ännu längre.

Hela Brafabs sortiment finns tillgängligt som beställningsvara. 👉 Klicka här så hittar du alla Brafabs produkter!
Alla produkterSkötselråd

Möbelskydd

För att bevara och skydda dina möbler lite extra, använda gärna möbelskydd. Vi har ett brett sortiment av möbelskydd som antingen är figursydda efter enskilda möbler eller formsydda stora skydd som skyddar en hel grupp möbler. Med bra passform håller de ihop möblerna och sitter kvar på plats.

Vinterförvaring

När säsongen är över mår möblerna bäst om du skyddar dem från väder och vind i ett torrt, svalt och välventilerat utrymme. Se till att de är torra när de ställs undan och använd gärna möbelskydd. Var noga med att luften kan strömma fritt så att möblerna får ventilation.

Dra åt skruvar

Det är en bra vana att dra åt skruvarna några gånger per säsong, till exempel innan du ställer in möblerna för vinterförvaring och sedan när du tar fram dem för säsongen igen.

Rostfritt stål

Rostfritt stål är ett mycket vädertåligt material. Dock kan en viss form av ytrost/beläggning uppstå i vissa utsatta miljöer. Detta kan tas bort med hjälp av rengöringsmedel framtaget för rostfritt stål. Vi rekommenderar Brafabs Nanospray som både rengör och efterlämnar en skyddande yta. Denna behandling bör göras 2 gånger/år för att hålla möbeln fin.

Furu

När ytan blivit matt och vatten inte längre pärlar sig på ytan är det dags att behandla furumöblerna. Rengör först möbeln grundligt med Brafab wood cleaner eller annt rengöringsmedle för trä. Låt den torka minst ett dygn och behandla sedan med en Brafab olja. För målad furu, se skötselråd för Hardwood/Akacia.

Naturligt grånad Teak

Rengör med ljummet vatten, milt diskmedel och en mjuk trasa. Underhåll möbeln med Wood cleaner och Wood protection.

Vitpigmenterad Teak

Rengör med ljummet vatten, milt diskmedel eller vitpigmenterad såpa och en mjuk trasa. Låt möbeln torka helt, minst ett dygn gärna mer. Efterbehandla med Wood protection som är helt färglös och förhindrar att fukt och smuts tränger in i träet.

Naturfärgad borstad Teak

Vår borstade teak är behandlad med träimpregnering och normalt krävs endast rengöring med milt diskmedel. Möblerna går att behandla med Wood cleaner, Wood protection och teakolja.

Teak

– Obs! Ej vitpigmenterad eller grånad teak Svårt smutsad teak behöver rengöras med Wood cleaner. Lättare smuts tvättas bort med vatten och milt diskmedel. Blöt gärna teaken en stund innan rengöring så mjuknar ytan en aning. Om träfibrerna rest sig efter rengöringen kan du slipa ytan lätt med fint sandpapper. Låt möbeln torka minst ett dygn, efterbehandla sedan med Wood protection alternativt teakolja.

Målad eller laserad Akacia

Rengör med en mjuk trasa och ett milt diskmedel. Eftertorka gärna. Skydda möbeln för regn, gärna med ett välventilerat möbelskydd. Torka av möbeln när det har regnat på den. Uppstår en skada i lacken kan du slipa ytan lätt med ett fint sandpapper för att rengöra från smuts innan det skadade området målas. Provmåla först ett litet område för att kontrollera att du har rätt kulör. Kontakta en färghandel för råd om rätt produkt.

Akacia - Hardwood

För att möblerna ska behålla sin vackra yta bör de behandlas med Brafab olja. Nya möbler ska mättas med oljan genom att den appliceras flera gånger direkt efter varandra tills så mycket som möjligt har absorberats. Överflödig olja torkas bort. Möblerna bör behandlas med olja flera gånger varje år, speciellt på våren innan de tas ut för säsongen.

Nonwood

Rengör med en fuktig trasa och milt diskmedel. Högtryckstvätt får inte användas. Placera aldrig varma föremål direkt på materialet utan använd alltid underlägg för glas och glasföremål då de kan bli brännheta vid stark sol. Temperaturskiftningar kan få materialet att ”röra sig” och bukta något. För rengöring och behandling rekomenderar vi Brafab multisurface cleaner.

Laminat

Rengör med fuktig trasa och disk- eller allrengöringsmedel. Eftertorka gärna med torr trasa. Placera aldrig varma föremål direkt på materialet utan använd alltid underlägg för glas och glasföremål då de kan bli brännheta vid stark sol.

Konstrotting, Plast och Textilene

Rengör med fuktig trasa och Brafabs plastrengöring eller ett milt diskmedel. Högtryckstvätt får inte användas. Placera aldrig varma föremål direkt på materialet utan använd alltid underlägg för glas och glasföremål då de kan bli brännheta vid stark sol.

. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .

Följ oss och ta del av alla våra senaste nyheter!